Despre diamante se spunea ca ar fi lacrimile zeilor, iar pentru mult timp oamenii au crezit ca aceste pietre pretioase le da puteri, facandu-i invincibili si nemuritori. Diamantele sunt cele mai tari pietre din lume, azi fiind un simbol al elegantei, dar si al rafinamentului. Aceste pietre sunt un simbol si al unui anumit statut social, ele avand si o vechime de peste 3000 de ani. Grecii foloseau diamantele pentru a vindeca diferite afectiuni sau pentru a alunga spirityele rele, puterea si frumusetea lor fascinandu-i pe multi.

Se stie ca in Antichitate un rege foarte bogat ar fi sfarmat un diamant inm fiecare zi si ar fi baut putin diamant pentru a deveni nemuritor. Cele mai mari diamante erau daruite regilor, acestia lasandu-le mosetenire din generatie in generatie. Cele mai spectaculoase diamante erau montate un coroane.

Unde s-au mentionat prima data diamantele?

Prima mentiune a fost facuta in Biblie, aici vorbindu-se despre „yahalom” si anume despre pietrele pretioase cusute in hainele vechilor preoti. Diamantele pe care le admiram azi au o vechime impresionanta, locurile cele mai comune de unde sunt extrase aceste pietre fiind Brazilia, Africa de Sud sau India. Nasterea diamantelor are loc in vulcani, la temperaturi foarte mari, diamantul mineral capatand aceasta proprietate apreciata de toata lumea.

Gemologul este singurul care popate face o examinare completa a diamantului, el analizand piatra pretioasa din 30-40 de puncte de vedere. Acesta poate spune inclusiv care este regiunea sau muntele de unde provine piatra respectiva.

Cel mai cunoscut diamant

Cel mai cunoscut diamant din lume este koh-i-noor, povestea acestei pietre de 186 de karate incepand in secolul al XIV-lea. Din anul 1850 acest diamant a apartinut reginelor Victoria, Maria si Elisabeta, astazi aflandu-se in Turnul Londrei, alaturi de celelalte bijuterii ale Coroanei Britanice. In secolul al XV-lea diamantul devine un simbol al logodnei, arhiducele Maximilian al Austriei daruind ducesei Maria de Burgundia un inel de logodna cu diamant.

Taietura de briliant face ca pretul diamantului sa creasca mai mult. De asemenea, un diamnat mai mare va insemna si un pret mai ridicat pentru inel. La nivel mondial o piatra se poate vinde cu 1 milion de euro.

Ideea este ca oricine isi poate permite un diamant daca isi doreste acest lucru, preturile fiind in functie de bugetul fiecaruia. Noi ne propunem sa iti oferim inele de logodna sau alte bijuterii care includ diamantele la preturi pentru toate buzunarele, tinand cont de toate cerintele pe care le aveti. Trebuie sa stiti ca diamantele sunt un adevarat simbol al luxului, cat si al frumusetii desavarsite, de aceea o bijuterie cu diamante poate fi alegerea perfecta pentru orice femeie.

Un diamant este un adeverat simbol al elegantei, precum si al rafinamentului, de aceea oferim o multime de bijuterii din care sa alegi, astfel incat sa iei decizia cea mai buna. Un diamant poate costa de la cateva sute de lei, dar poate ajute chiar si la cateva zeci sau milioane de dolari. Indiferent de pret, „diamantul este pentru totdeauna”, de aceea o investitie intr-o astfel de piatra pretioasa va fi una inedita si vesnica.