Posibilitatile de gravura laser sunt foarte vaste, iar explicatia cresterii popularitatii acestei metode este data de urmatoarele avantaje:

  • durata de viata mare
  • in timp ce alte imagini care au fost prezentate prin alte metode (tipar, serigrafie etc.) se degradeaza intr-un timp scurt, cele care au utilizat metoda laser se strica doar daca materialul pe care a fost gravat este depreciat.
  • precizia si aparenta vizuala. Calitatea gravurii depinde si de calitatea desenului - laserul avand o raza fina permite gravarea unor detalii mici.
  • desenele si textele pot fi gravate pe orice suprafata
  • obiectul ce va fi gravat nu se incinge, nu are nevoie de fixare, asadar nu poate fi deformat sau stricat in timpul gravarii.

Rezolutia gravurii este de pana la 1200 dpi. Utilajul poate face nu doar gravari, ci si decupare pe orice forma. Așadar, dacă aveți în minte un model extrem de detaliat și complex pe care îl doriți stampat pe o bijuterie, atunci aceasta este metoda de gravură potrivită.

Cum se realizeaza procedeul de gravura cu laser?

Procedeul de gravură cu laser se bazează pe utilizarea unui aparat de gravură care emite un fascicul de lumină trimis pe material, cu care se personalizează obiectele din metal, plastic și lemn. Fasciculul respectiv se deplasează în funcție de modelul realizat de un software specializat, prin vaporizarea unui strat superficial din materialul respectiv. În funcție de adâncimea de inscripționare pe care o stabilești și de reacția materialului la procedeu, gravarea se poate realiza atât superficial, cât și în profunzime. Practic, gravura laser folosește aceeași tehnică precum imprimanta cu jet de cerneală, numai că în cazul de față, jetul de cerneală este înlocuit cu o rază laser.

Care sunt beneficiile gravurii cu laser:

  • produce o imagine permanenta, extrem de detaliata si fina
  • prin gravura laser se pot aplica si logouri cu marime foarte mica
  • personalizarea este foarte rezistenta
DE CE SĂ OPTAȚI PENTRU O BIJUTERIE GRAVATĂ?

Gravarea bijuteriilor vă dă posibilitatea de a le personaliza după cum doriți. Dacă intenționați să vă surprindeți jumătatea cu un cadou căruia să-I atribuiți valoare sentimentală, atunci puteți opta pentru două pandantive gravate cu inițialele sau numele dumneavoastră, cu data la care v-ați cunoscut, cu o declarație de dragoste sau un cuvânt reprezentativ pentru relație.

De asemenea, un astfel de cadou este potrivit și dacă este vorba despre aniversarea unui copil. Puteți alege să personalizați fie o pereche de cercei, fie o brățară cu medalion sau un lanț cu pandantiv. Gravura se poate face pe oricare dintre aceste tipuri de bijuterii. Poate fi o idee și pentru un cadou oficial, pe care doriți să-l dăruiți unei persoane cu care aveți o relație profesională sau oficială. Astfel, puteți opta pentru o pereche de butoni gravați dacă acest cadou este dedicat un domn, ori pentru o broșă gravată, dacă persoana pe care intenționați să o surpindeți plăcut, este o doamnă.

Bijuteriile cu gravură personalizată reprezintă cadoul ideal pentru fiecare membru al familiei, pentru prieteni sau persoane cu care aveți o relație profesională sau oficială. Este un cadou versatil ce poate fi dăruit la orice tip de aniversare. Cea mai întâlnită solicitare este cea de gravură a verighetelor. Acestea se stampează fie cu data nunții, fie cu numele celor doi miri, fie cu ambele, sau cu un citat reprezentativ pentru dragostea celor doi. Lăsăm imaginația să își facă treaba. 

După cum puteți observa din cele de mai sus gravarea bijuteriilor este un proces discret, ce conferă unicitate și autenticitate produsului. Transformați o bijuterie de valoare, într-una neprețuită, încărcată cu o valoare sentimentală inestimabilă.

Pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati!