Atunci cand alegi o bijuterie vezi multe preturi care difera, preturile fiind in stransa legatura cu numarul de carate a bijuteriei respective. Apar in acest fel o multime de intrebari cu privire la aur si anume care este diferenta intre aurul de 14K si cel de 18K. In momentul in care va ganditi la achizitionarea unei bijuterii, exista mai multe lucruri de care trebuie sa tineti cont. Materialul din care este confectionata bijuteria este un prim lucru de avut in vedere, avand posibilitatea de a opta pentru argint, platina, titan sau aur.

Lucruri pe care le stim despre aur

Clientii nostri ne intreaba des detalii cu privire la aurul pe care il folosim in realizarea bijuteriilor noastre, de aceea poate ca si v-ati intrebat ce semnifica acel „K” sau marcajul „kt”. Aceste doua prescurtari se refera la „karate”, semnificand procentul de aur pur intalnit in aliaj. Acesta este motivul pentru care aurul de 18K este mai scump decat cel de 14K, acesta continand o cantitate mai maree de aur pur. Dintr-o mie de parti, 750 sunt reprezentate de aurul pur, iar 250 de parti sunt aliaje, in cazul bijuteriilor de 18K. In cazul aurului de 14K, vorbim despre 585 de parti de aur pur si 415 parti de aliaje. Aurul de 24K are o puritate de 100% si anume 1000 parti aur fara nici un fel de aliaj. Desi unora le-ar face placere ca bijuteriile lor sa fie realizate din aur pur, acest lucru nu este posibil, dat fiind faptul ca acest aur este si unul mai moale de o duritate mai mica.

Diferentele care apar intre aurul de 14K si cel de 18K

Multi clienti ne intreaba si de duritatea aurului si anume daca aurul de 14K este mai dur decat aurul de 18K. Aceasta conceptie este insa una gresita pentru ca duritatea celor doua este una destul de apropiata. Exista insa si unele secrete pe care producatorii le aplica, astfel incat aurul sa isi pastreze duritatea si stralucirea in timp, ei avand in vedere aliajele folosite, precum si proprietatile pe care doresc sa le obtina precum este maleabilitatea sau duritatea speciala.

De exemplu in cazul bijuteriilor de 18K intr-o singura culoare precum galben, roz sau alb, duritatea creste in acest caz cu 40% fata de aliajele corespondente folosite in cazul bijuteriilor de 14K. Verighetele in doua culori au si ele o duritate putin mai scazuta datorita lipirii prin fuziune a celor doua aliaje. Cele mai dezavantajate sunt verighetele in 3 culori sau cele lipite cu flacara, ele nefiind atat de rezistente precum sunt celelalte.

Noi va putem garanta faptul ca bijuteriile noastre sunt de o calitate foarte buna, ele fiind create astfel incat sa aiba o viata cat mai lunga si sa nu isi piarda in timp din stralucire. Alegem asadar in orice moment doar aliaje de top si aplicam tratamente speciale pentru ca bijuteria obtinuta sa isi imbunatateasca atat duritatea, cat si stralucirea. Bijuteriile noastre sunt superioare din orice punct de vedere ele pastrandu-si frumusetea in timp.