Alegerea bijuteriilor pentru copii nu este atat de simpla, cu toate acestea insa, va oferim cateva sfaturi de care puteti tine cont, astfel incat sa alegeti o bijuterie cat mai buna pentru cel mic. Marimea si design-ul nu pot fi criterii suficiente pentru ca exista bijuterii realizate din materiale cu potential alergen pentru cei mici. Acesta este motivul pentru care este important sa alegeti cu grija o bijuterie potrivita pentru copil.

Bijuterii nesigure pentru copii

Exista cateva bijuterii considerate a fi nesigure pentru cei mici. Bijuteriile realizate din unele materiale care pot fi toxice trebuie evitate. De asemenea, noi va recomandam sa evitati pe cat posibil bijuteriile cu diverse elemente mici care pot fi inghitite usor. Este foarte important sa cumparati doar bijuterii destinate specific copiilor, acestea venind de obicei si cu etichete referitoare la categoria de varsta.

Cele mai sigure bijuterii pentru cei mici

Bijuteriile sigure pentru cei mici sunt alegerea cea mai buna, de aceea va recomandam mai multe tipuri de bijuterii ideale pentru ei. De exemplu, cerceii cu un sistem de prindere screw-back sunt o alegerea buna pentru ca acestia nu sunt usor de pierdut de catre cei mici. In acelasi timp, iti mai recomandam sa incerci si o bratara cu un sistem de prindere cat mai sigur. O astfel de bratara poate fi purtata de catre copiii de varste diferite. Inelele si lantisoarele sunt recomandate copiilor cu varste mai mari, de aceea daca in familia voastra este un copil care deja a ajuns la o anumita varsta, atunci puteti avea in vedere si aceste bijuterii.

In ceea ce priveste materialele, cele mai sigure bijuterii sunt cele realizate din aur sau argint de cea mai buna calitate. Metalele pretioase nu predispun in general la alergii. Trebuie sa aveti grija totusi la aurul alb sau galben de 9 k sau de 14 k pentru ca acesta este de fapt un aliaj cu nichel, el avand un potential de a produce alergii. Acest material nu este asadar unul recomandat copiilor. Evitati pe cat posibil si cuprul sau cromul atunci cand alegeti o bijuterie pentru cel mic.

Daca iti doresti sa ii cumperi o bijuterie unui copil pe care sa o daruiesti acestuia, cel mai bine ar fi sa vorbesti intai cu parintii sai. In cazul unui nou nascut, cele mai recomandate bijuterii sunt de obicei cerceii, dar si bratarile din aur, acestea fiind de dimensiunea potrivita. Baieteii ar putea aprecia lanturile discrete si bratarile din aur, iar fetitelor le pot fi oferite diverse tipuri de bijuterii. Printre acestea se numara cerceii cu diamante sau alte pietre, o tiara, pandantive sau coliere. In cazul lantisoarelor, asigurati-va mereu de faptul ca sistemul de prindere este unul cat mai sigur, astfel incat cei mici sa nu piarda din piese.

Noi va stam la dispozitie cu sfaturi cu privire la alegerea unor bijuterii cat mai potrivite pentru cel mic. Acesta se va bucura de aceste bijuterii si nu veti avea dificultati in a alege o bijuterie care va ramane o amintire foarte frumoasa.